THE GEEK

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Iš ko susideda kvadratinio metro kaina?

Kiekvienas, kuris kada nors pirko ar pardavė nekilnojamąjį turtą arba juo domėjosi, būtinai ieškojo informacijos apie tai, iš ko gi susideda būsto kvadratinio metro kaina arba kiek kainuoja pats objektas. Iš karto būtina pažymėti, kad duomenys daugelyje pasaulio šalių sutampa, tik kiek skiriasi koeficientų reikšmės.

Pirkėjui atrodo, jog svarbiausios nekilnojamojo turto dedamosios kainos rodikliai yra šie: žemės sklypo, kuriame statomas namas, kaina; projektavimo ir statybos darbus atliekančių įmonių paslaugų įkainiai; statybinės medžiagos ir atlyginimai darbuotojams, statantiems namą ir t.t. Tačiau visos šios išlaidos sudaro apie 50% būsimojo gyvenamojo namo kainos.


Likusi dalis susideda iš kitų rodiklių: žemės sklypo prestižas (miesto centrui ir prabangiems kvartalams būdingas NT antkainis); infrastruktūros bei aplinkos patogumas. Ženklią reikšmę turi statybinių medžiagų kokybė, o taip pat ir pati medžiaga: plytų mūro namai parduodami su didesniu antkainiu nei gelžbetoniniai ir pan. Savą įtaką daro ir namo tipas, aukštų skaičius bei konstrukcinės ir architektūrinės ypatybės.

Be to, nuo 20 iki 30 procentų kiekvieno kvadratinio metro kainos sudaro namo prijungimo prie elektros energijos bei vandentiekio sistemų įkainiai.


Dalinkis!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • More...

0 komentarai (-ų)

 
Posts RSSComments RSSĮ viršų
© 2013 Gyvas Miestas
Visos teisės saugomos