THE GEEK

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Išradingi kinai rado problemos sprendimo būdą

Ar pastebite ką nors keisto šiame pastate, esančiame Quingdao mieste, Kinijoje? Neseniai pabaigtas statyti namas skirtas socialinį būstą gaunančioms šeimoms.

Štai ir įdomumas. Pažvelkite į „langus“:












Šio mėnesio pradžioje Kinijos interneto vartotojas pastebėjo, jog daugelis šio namo langų nėra tikri langai - jie tiesiog nupiešti. Kodėl buvo nuspręsta taip daryti valstybės finansuojamame projekte, skirtame nepasiturinčioms kinų šeimoms apgyvendinti? Interneto komentatoriai spėja, jog Kinijos vyriausybė mažina lėšas, skiriamas tokio tipo pastatų statybai.

Kaip praneša laikraštis People's Daily, Kinijos valdžia paaiškino tokį sprendimą: langai buvo nupiešti tik dėl estetinių priežasčių. Netikri langai išdėstyti namo fasado dalyje, kuri ribojasi su laiptine, todėl realių langų montavimas būtų nepraktiškas sprendimas. 

Vietiniai gyventojai abejoja, ar nupiešti langus buvo verta. Quingdao miesto vietinė valdžia vėliau pranešė, jog kreipėsi į statybos organizaciją dėl langų pašalinimo remdamiesi nuostata, kad tokios priemonės sukuria „neigiamą socialinį efektą“.

Dalinkis!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • More...

0 komentarai (-ų)

 
Posts RSSComments RSSĮ viršų
© 2013 Gyvas Miestas
Visos teisės saugomos