THE GEEK

2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Per metus statybų kainos padidėjo 3,5%

Per metus, šį rugsėjį palyginti su pernai, statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 3,5%, praneša Lietuvos statistikos departamentas.

Statistikų teigimu, tai lėmė 7,2% padidėjęs darbo užmokestis bei 2,4% – statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai pabrango įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 5,1%, bendrosios statybinės medžiagos – 4,1%, apdailos medžiagos – 3,9%, betono ir gelžbetonio gaminiai – 3%, medžio gaminiai – 2,5%.

Iš statinių daugiausia pabrango kelių ir gatvių statyba (4,4%), tiek pat pabrango pastatų remontas.

Palyginti su rugpjūčiu, statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 0,2%. Šiam pokyčiui taip pat didžiausią įtaką turėjo 0,5% padidėjęs darbo užmokestis bei 0,1% padidėjusios statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai pabrango medžio gaminiai – 0,7%, įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 0,5%, o atpigo vamzdžiai ir izoliacinės medžiagos – po 0,4%, elektrotechninės medžiagos – 0,2%.


Per mėnesį iš statinių per mėnesį daugiausia pabrango gyvenamųjų pastatų statyba – 0,4%, tiek pat pabrango pastatų remontas.
Dalinkis!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • More...

0 komentarai (-ų)

 
Posts RSSComments RSSĮ viršų
© 2013 Gyvas Miestas
Visos teisės saugomos