THE GEEK

2013 m. lapkričio 5 d., antradienis

„Swedbank“ finansuoja naują „Amber City“ gyvenamųjų namų kompleksą Vilniuje

„Swedbank“ suteikė 8 mln. Lt finansavimą pirmųjų „Amber City“ gyvenamųjų daugiabučių statyboms Virbeliškių gatvėje, Vilniuje. Projektą numatoma pabaigti 2017 metais.

„Amber City“ projekto statybų rangovas yra bendrovė „PPI group“. 


Dominyko Jasilionio, „PPI group“ vadovo teigimu, „Swedbank“ suteiktas kreditas „Amber City“ statyboms sudaro apie 70% bendrų investicijų į projektą, likusius 30% - „PPI group“ lėšos. Kreditas „Swedbank“ bus grąžintas išpardavus „Amber City“ komplekso butus.

„Amber City“ penkių gyvenamųjų namų kompleksas yra jau pasibaigusio „Amber Haus“ projekto tęsinys, kurį „Swedbank“ finansavo 2012 m. Pašilaičių seniūnijoje, Vilniuje, iškilsiančiame gyvenamųjų namų „Amber City“ komplekse suprojektuoti 97 modernūs 2-4 kambarių butai, skelbia „Swedbank“ pranešime spaudai.

Swedbank“ sprendimą finansuoti „Amber City“ projektą aiškina statybų rinkos Vilniuje atsigavimu. „Swedbank“ duomenimis, vien per šių metų aštuonis mėnesius sostinėje buvo sudaryta maždaug 5.500. būsto įsigijimo sandorių, t. y., 28% daugiau nei praėjusiais metais.

„Iš visų Lietuvos miestų Vilnius išsiskiria didžiausiu gyvenamosios statybos rinkos aktyvumu. Nepaisant akivaizdžiai didesnės daugiabučių konkurencijos 2012 m., naujos statybos butų atsargos neauga, butų pasiūla atitinka paklausą ir tokių projektų plėtrai yra geros prielaidos“, – teigia Giedrė Saveikienė, „Swedbank“ Nekilnojamojo turto klientų skyriaus vadovė.

Pasak p. Sveikienės, nekilnojamojo turto perspektyvoms įtakos turi ne tik pagerėję gyventojų lūkesčiai, bet ir užsitęsęs netikrumas dėl šildymo kainų, abejonės dėl gyvenimo kokybės išėjus į pensiją. Tai skatina žmones rūpintis savo ateitimi jau šiandien ir rinktis naują, energetiškai efektyvesnį būstą.
Dalinkis!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • More...

0 komentarai (-ų)

 
Posts RSSComments RSSĮ viršų
© 2013 Gyvas Miestas
Visos teisės saugomos