THE GEEK

2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Projektuotojai Vilniuje surado sankryžą, kurios nėra


Vilniuje, ties automobilių viaduku per Geležinio vilko gatvę esanti sankryža bus iš esmės rekonstruota. Gatvė gerokai išplatės ir, užuot kaip dabar sukusi į dešinę, bus pratęsta į Šeškinės kalną. Virs kone prospektu.

Tai matyti apžiūrinėjant būsimo verslo komplekso „k29“, iškilsiančio prie Vaikų ir jaunimo centro, vizualizaciją. Tačiau, pasirodo, tai tėra tik projektuotojo fantazijos. „Jis ten galėjo ir palmių giraitę nupiešti“, - juokėsi architektas Aleksandras Gvildys.

Kodėl vizualizacijų paišytojai klaidina žmones? Kam reikia vargi, paišyti sankryžą, kurios Vilniuje nėra ir nebus? Jeigu vizualizacija niekam nėra svarbi, tai gal geriau būsimo pastato fone pavaizduoti kalnus ir jūrą?

„Taip, galėjome ten visko pripiešti, tačiau palmės ar kalnai Vilniuje nedera, todėl tokių minčių nekilo“ - šmaikštavo bendrovės “Archinova“ architektas Aleksandras Gvildys.

Kartu su danų kompanija „PLH Arkitekter“ jo atstovaujama bendrovė yra šio projekto „k29“ autoriai.

Pasak A.Gvildžio, vizualizacijos tikslas - parodyti projektuojamą objektą, o ne tai kas yra aplinkui. Nes tai - tik fonas, tarsi piešinio užpildas.

Rengdami projektuojamo statinio vizualizacijas architektai turi visišką laisvę - piešinių stilistikai jokie apribojimai netaikomi.

Todėl jų skaityti paraidžiui nereikėtų, norintiems tikslumo A.Gvildys pataria žvilgtelėti į brėžinius.

Vadinasi, dar nereikėtų tikėti projektuotojų pažadais, kad prie Konstitucijos prospekto iškils neįprastos, ovalo formos pastatas. Jis gali būti ir tiesiog stačiakampis. Juk tai tik vizualizacija.

* * *

Aštuonių aukštų verslo centras kuriamas strategiškai patogioje vietoje, greta pagrindinių Vilniaus miesto transporto arterijų, Konstitucijos prospekto bei Geležinio vilko gatvės.

Nuomai skirtas „k29“ plotas - daugiau nei 14 tūkst. kvadratinių metrų, o vieno aukšto plotas viršija 2 tūkst. kvadratinių metrų. Planuojama, kad „k29“ statybos darbai bus baigti 2014 metų gruodį.
Dalinkis!
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • More...

0 komentarai (-ų)

 
Posts RSSComments RSSĮ viršų
© 2013 Gyvas Miestas
Visos teisės saugomos